Tudora Sima

Este profesor universitar, doctor în ştiinţe militare, directorul Programului de Formare Complementară în Pshologie Clinică. A fost coordonator de program şi trainer în programul: “Diseminarea informaţiilor de psihanaliză, adresat masteranzilor în programul de masterat “Fundamentele psihoterapiilor psihanalitice” împreună cu Universitatea Sheffield UK perioada 2005/2006. A fost directorul programelor de masterat Fundamentele psihoterapiilor psihanalitice şi Psihologie clinică şi Consiliere psihologică. Are competenţe în comunicare şi relaţionare terapeutică, psihologie militară, psihopedagogie, psihologie socială, tulburări de personalitate, psihologie clinică. A fost până în anul 2012 decanul Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Hyperion Bucureşti . A fost secretar ştiinţific în cadrul Universităţii Tibiscus Timişoara unde a avut ca activitate principală coordonarea ştiinţifică a activităţii de cercetare, aici a predat cursuri de Psihologie socială, Psihologia Sportului, Personologie s.a. Este autor a numeroase lucrări de specialitate, care se gasesc în CV / lista cu lucrări. În prezent este formator al Asociaţiei Centrul Naţional de Formare Profesională în Psihologie şi supervizor în Psihologie Clinică.

CV Tudora Sima

Ileana Botezat Antonescu

Medic primar psihiatru, Doctor în ştiinţe medicale. Director al Centrului Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog, Profesor asociat la Universitatea Hyperion, Facultatea de Psihologie, unde a predat cursuri de Psihiatrie, Fundamentele psihoterapiilor psihanalitice şi Evaluare clinică la masterele din această facultate. Este formator şi supervizor al Asociaţiei Române de Psihoterapie Psihanalitică, candidat senior al Asociaţiei Internaţionale de Psihanaliză, membru în Biroul Confederaţiei Europene de Psihoterapii Psihanalitice, Delegat Naţional în Biroul Asociaţiei Europene de Psihoterapie. În cadrul Centrului Naţional de Formare Profesională în Psihologie predă cursul de Evaluare clinică şi supervizează Practica în Clinica pentru cursanţii care urmează Programul de Formare Complementară în Psihologie Clinică.

CV Ileana Botezat-Antonescu

Celestina Dumitriu

Celestina Dumitriu: Doctor in psihologie, psihoterapeut acreditat european,supervizor si formator in Gestalt terapie si Psihologie clinica, lector universitar, coach. Atat studiile de master si doctorat din tara, cat si formarile si cursurile de specializare urmate in strainatate, impletite cu experienta din practica privata si academica, stau la baza unei bogate experiente de viata si profesionala – formare in psihoterapie cognitiv comportamentala, somatoterapie, psihoterapie analitica, hipnoza clinica, Gestalt terapie, Deep Memory Process, Constelatii ale intentiei, coaching si mentoring.
Sunt interesata in special de procesele co-creative din cadrul relatiilor umane si psihoterapie si adopt o abordare fenomenologica a demersului terapeutic si a modului de intelegere si conectare cu viata.
Printr-o maniera de lucru axata pe relatie, aleg sa ma bazez in activitatea mea preponderent pe modele focalizate pe experienta si experiment, din perspectiva relationala. Atat in lucrul cu copiii, cat si cu persoanele adulte, printr-o abordare umanista si holistica, pun accentpe echilibru si pe armonia Intregului: corp, emotii si sentimente, ganduri si credinte, nevoia de socializare, capacitatea de intelegere a vietii, spiritualitate. Scopul principal al muncii mele este insotirea celuilalt in eliberarea si activarea resurselor psihice proprii, pentru a adauga un plus semnificativ si valoros in contactul din relatii si a avea acces la bogatia si plenitudinea vietii, cu bucurie si sens.

CV Celestina Dumitru

Cristina Anisescu

Doctor in psihologie, psihoterapeut acreditat de Comisia Clinică şi Psihoterapie, Colegiul Psihologilor din România în domeniul psihoterapiei psihanalitice, supervizor psihoterapie analitică, cu experienţă în psihologie clinică şi socială de peste 20 de ani. Studii de masterat în Psihoterapii Psihanalitice (Facultatea de Psihologie – Sociologie şi Stiinţe Politice, Universitatea Hyperion); Strenghthering European Psychotherapy through Innovative Methods and Unification of Standards (DEEP – sub patronajul Universităţii Sheffield, UK, şi Federaţiei Române de Psihoterapie) şi Comunicare şi relaţii publice (Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, “David Ogilvy”, SNSPA).
A urmat programe de formare cu durata de 4 ani în Psihoterapie psihanalitică (Fundaţia Româno-Olandeză pentru Psihoterapie Psihanalitică), Psihodiagnoză proiectivă şi psihoterapia analitică (Asociatia Szondi din România, afiliată Asociaţiei Internaţionale Szondi de la Zűrich) şi Hipnoză clinică şi psihoterapie ericksoniană (Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană), precum şi alte cursuri de specializare: Gaining Confidence (Stonebridge Associated College, UK); Curs la RQ Plus examinare psihologică auto, Marketing Social şi Educaţie pentru Sănătate (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Sănătate), Animaterapie şi psihoterapie transpersonală (Groupe de Recherches et d’ Etudes en Therapies transpersonnelles şi Asociaţia Română de Psihologie Transpersonală), Strategii de luptă împotriva traficului şi consumului ilicite droguri (Asociaţia Română de Luptă Împotriva Drogurilor), Consilierea şi îngrijirea vârstnicilor (Societatea Alzheimer şi HelpAge International).
Cu respect pentru fiinţa umană, indiferent de circumstanţele în care ea se află. Cu grijă empatică pentru persoana aflată în suferinţă şi creativă în găsirea soluţiilor optime pentru a-l aduce în starea de mai bine!

Ion Manzat

Este profesor universitar, Doctor Honorius Causa al Universităţii Petre Andrei din Iaşi. Preşedinte al Asociaţiei Române de Psihologie Transpersonală. A fost secretarul ştiinţific al Institutului de Psihologie al Academiei Române. Este autorul a peste 20 de cărţi şi tratate de notorietate internă şi internaţională. Actualmente este profesor la Facultatea de Psihologie a Universităţii Hyperion unde predă cursuri de Istoria Psihologiei, Psihologia religiei, Concepţia despre suflet în filosofie, de asemenea a predat cursuri la numeroase programe de masterat ale facultăţii sau la alte facultăţi din ţară. La Centrul Naţional de Fomare Profesională în Psihologie predă cursul “Dimensiunea spirituală a sănătăţii şi a bolii”. Este bursier Fulbright la Universităţile Berkley şi Stanford în S.U.A., are multiple specializări la universităţi şi academii din Rusia, Iugoslavia, Ungaria şi Germania. Este Fondatorul Psihologiei sinergetice, ţine cursuri şi este invitat în afara graniţelor.

CV Ion Manzat

Augustin Cambosie

Este membru al Societăţii Psihanalitice Române, membru fondator al Asociaţiei Române de Psihoterapie Psihanalitică, psihoterapeut formator şi supervizor în ARPP (2000-prezent), membru în board-ul EFPP (European Federation of Psychoanalytic Psychotherapies), preşedinte al Federaţiei Române de Psihoterapie (1999-2008), vicepreşedinte al FRP (2008-prezent). Practică privată în psihanaliză şi psihoterapie psihanalitică. Profesor asociat la Facultatea de Psihologie din Universitatea Hyperion unde a predat cursuri de Psihopatologie, Psihanaliză, Psihosomatică atât la programele de licenţă cât şi la programele de masterat. În prezent predă cursuri de Psihosomatică la Centrul Naţional de Formare Profesională în Psihologie, Cursul de Formare Complementară în Psihologie Clinică.

CV Augustin Cambosie

Sanda Lepoiev

Președinte al Fundației Româno-Olandeze pentru Psihoterapie  Psihanalitică unde predă: Teoria psihanalitică clasică și contamporană, Psihopatologia în perspectivă psihanalitică și Teoria și tehnica psihoterapiei psihanalitice. Este membră a Asociației Române de Psihoterapie  Psihanalitică, a fost profesor asociat al Facultății de Psihologie a Universității Hyperion unde a predat la masterul de Fundamente ale psihoterapiei psihanalitice, în prezent este formator al Asociației CNFPP și predă cursul de Psihopatologie a adultului.

CV Sanda Lepoiev

Leave a Reply