Psihologia clinică pe care Asociaţia Centrul Naţional de Formare Profesională în Psihologie o promovează stă sub semnul KAIROS-ului, adică a dezvoltării capacităţii intelectuale şi acţionale a persoanei de a folosi potenţialul situaţiei, de a se adecva la ceea ce i se oferă, la momentul prielnic pentru Sine.

Eşecurile, conflictele, dificultăţile vietii, rezistenţele personale pot fi extrem de preţioase ca experienţă, ele sunt cele care ne pot ajuta să schimbăm ceva în concepţia despre viaţă, să folosim metode noi, să creăm noi procedee de acţiune, pentru aceasta este necesar să ni le asumăm, să devenim responsabili de ceea ce ni se întâmplă.

Ce înseamnă a şti mai bine?

Nu altceva decât a putea pătrunde ceea ce celălat formulează, ceea ce se reformulează în dialogul cu ceilalţi, făcându-te să-ţi dai seama că ceea ce se spune are sens mai mult decât ţi-ai putut imagina tu singur.

Valorile esenţiale pe care le promovăm sunt cele ale omului trăitor în Mileniul Trei

  • Organizarea vieţii de “aici şi acum” pentru binele cât mai multor oameni.
  • Credinţa că omul ajunge la realizarea idealului său prin făptuire metodică, pas cu pas, nu sărind peste etape sau căutând subterfugii.
  • Raţionalitatea, în ceea ce face omul în comunitate, în societate , ca principiu de comunicare.
  • Lupta vieţii nu înseamnă doar mijloc pentru dobândirea de bogăţie ci creştere spirituală.
  • Prevenirea prăbuşirii lăuntrice a omului  prin inţelegerea sentimentului propriei valori a Sinelui, dezvoltarea unei bune relaţii cu “Minele tău” pentru a te adecva mai bine în relaţia cu ceilalţi.

Leave a Reply